Massages

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is eigenlijk een klassieke massage. Deze behandeling is al meer dan duizenden jaren oud en werd al toegepast in het oude Egypte en in de tijd van de Romeinen en Grieken. Het woord massage heeft een Arabische oorsprong, afgeleid van het woord ‘mass’ dat onderzoekend aanraken betekent.

Een ontspanningsmassage is een massage waarbij lichaam en geest weer tot rust komen. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Een anti-stressmassage helpt je dopaminelevel te stabiliseren. Dopamine, ook wel het gelukshormoon genoemd, speelt een grote rol in het beloningssysteem in de hersenen. Alles wat u eet, drinkt of als prettig ervaart, zorgt ervoor dat er door de hersenen dopamine wordt aangemaakt. Meestal ervaren mensen spanning in de rug, schouders en nek. Het is daarom aan te raden om een massage te kiezen die zich voornamelijk op deze delen van het lichaam richt. Massages helpen uw huid te ontspannen en u wordt er happy van!

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een vorm van massage waarbij een mechanische prikkel aan specifieke zenuwvezels in het onderhuids bindweefsel wordt gegeven. Dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. De doorbloeding van de huid en de staat van de spieren en het bindweefsel worden sterk verbeterd door bindweefselmassage.

Bindweefselmassage biedt: 

 • Verbetering van de huidconditie
 • Stimulering van de doorbloeding van de huid
 • Reductie van stress door het opheffen van onderhuidse verklevingen
 • Opnameverbetering van werkstoffen
 • Bevordering van de celdeling
 • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
 • Verbetering van de huidstructuur-  en teint

Bodysculpting massage

Bodysculpting legt de nadruk op afslanken, verstevigen, lymfedrainage en het tegengaan van cellulitis. De laatste fase van de behandeling bestaat uit lymfedrainage om het lichaam te ondersteunen bij het afvoeren van de afvalstoffen.

Hierbij worden uw contouren een uur lang gemasseerd en uw rondingen geaccentueerd.

Maderotherapia treatment

De houten massagerol helpt u in de strijd tegen onaangename vetophopingen en verwijdert de onaantrekkelijke sinaasappelhuid. De rol helpt om de bloedcirculatie te verbeteren, kneedt de spieren en maakt de huid glad. De houten massagerol van natuurlijk beukenhout zorgt elke dag voor minutenlange ontspanning, bevordert uw welzijn en is daardoor de perfecte therapie. Het massagehulpmiddel is onmisbaar bij maderotherapie (madero = hout), de volledig natuurlijke en bijzondere techniek waarbij lymfedrainage wordt gestimuleerd en cellulitis beter wordt bestreden. Tegelijkertijd worden de vetcellen gebroken waardoor de bloed- en lymfestroom in het volledige lichaam wordt verbeterd. Hierdoor krijgt het lichaam meer zuurstof en voedingsstoffen die de huid nodig heeft om strak en stevig te blijven. Door specifieke druk op bepaalde plaatsen van het lichaam uit te oefenen helpt deze therapie om de lichaamscontouren te accentueren, cellulitis te verminderen en gewichtsverlies te ondersteunen. Daarnaast heeft deze therapie een relaxerende werking op lichaam en geest, het vermindert lichamelijke en geestelijke stress en stimuleert de organen, de bloedcirculatie en het lymfatisch drainagesysteem van het lichaam.

Door het gebruik van de houten ’tools’ wordt het lymfatisch systeem geactiveerd om afvalstoffen en vet af te voeren. Deze therapie verwijdert zowel de oppervlakkige als de dieper gelegen cellulitis en geeft de billen en benen vorm. Maderotherapie is geschikt voor het hele lichaam. Het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt op de buik om vet los te maken, de huid strakker te maken en het lymfatisch systeem te activeren. ​

Na de één behandeling is het effect al zichtbaar, maar voor het beste resultaat adviseren wij 10 tot 15 behandelingen.

Lipomassage / manuele lymfedrainage

Het menselijke lichaam bestaat voor twee derde uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, bloedbanen, lymfebanen en de hersenbanen. Zeer veel processen verlopen via dit lichaamsvocht, onder meer het vervoer van zenuwprikkels, hormonen of schadelijke stoffen (bijvoorbeeld bacteriën) en het uitwisselen van stoffen (bijvoorbeeld bouw- en afbraakstoffen) en/of van gassen (bijvoorbeeld  zuurstof en koolzuurgas). Het lymfestelsel (lymfevaten en lymfeknopen) speelt een belangrijke rol bij het creëren en onderhouden van de ideale leefomgeving voor de lichaamscellen. Het is namelijk de lymfe die hierin een voedende, zuiverende en drainerende rol vervult. Lymfedrainage is goed voor:

 • Tegengaan van vochtophoping
 • Na liposuctie
 • Om het afslanken te bevorderen
 • Om vermoeidheid te verminderen

After-lipomassage

After-lipomassage oftewel postoperatieve massages worden sterk aanbevolen na een chirurgische ingreep. Massage na liposuctie is heel bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Maar liefst vijftig procent van het eindresultaat is het werk van de chirurg, de andere helft is de juiste aftercare. Na de operatie kunnen verhardingen en een hobbelige huidstructuur ontstaan. De verhardingen zijn doorgaans het gevolg van een ontstekingsproces en weefselschade. Bovendien wordt er zwelling veroorzaakt door een reactie op de canule. De canule is het instrument waarmee de vetcellen verwijderd worden. Hierdoor zwelt het weefsel op met vocht. Met name het buikgebied is hier gevoelig voor. De massage na liposuctie wordt uitgevoerd door middel van manuele lymfedrainage. Dit is een massage van de huid om het lymfesysteem te ondersteunen en te stimuleren. Het lymfesysteem is een onderdeel van ons immuunsysteem en bestaat uit een netwerk van vaten waar de wondervloeistof ‘lymfe’ doorheen stroomt. Deze vloeistof spoelt afvalstoffen, bacteriën en overtollig vocht uit ons lichaam en is een echte allesreiniger. Een lymfedrainage of massage van de lymfen stimuleert deze doorstroming en helpt zo de afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. Het resultaat? Een schoon lichaam en een gezonde, glanzende huid.